top of page
דניאל אסרף, מנכ"ל חברת דיוויוז'ן

זיהוי חסמים בפרויקט והסרתם

עודכן: 30 במאי

מהיכרותי בפרויקטים את היזמים בעולם הבנייה והתשתיות המעוניינים לממש את חזונם, פעמים רבות הם נתקלים בחסמים בירוקרטיים ורגולטוריים כבדים, המקשים על קידומם ומימושם של הפרויקטים מחד, ואשר יוצרים עלויות רבות מאידך.

חסמים אלו מהווים "עקב אכילס" בפרויקטים ומאריכים מאוד את טווח הזמנים עד שהפרויקט יוצא לפועל, מה שבהכרח ימשיך ללוות אותנו במהלך כל שלבי הביצוע ויסתיים ככל הניראה תמיד ב"טופסיאדה" רבה אשר תאפשר בסופו של דבר את אכלוס הנכס. עובדה זו כמובן תמיד תעלה ליזם בזמנים ועלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון ובמקרים מסוימים גם להפסדי רווחים משמעותיים. במקרים רבים אחרים, אותם חסמי בירוקרטיה ורגולציה אף מביאים לכדי ביטול הפרויקטים והסבת הפסדים ליזמים ולמשקיעים.

בחברת DVIEWSION אנו מתמחים בזיהוי חסמים מבעוד מועד בכל שלבי הפרויקט, מכירים היטב את החסמים הבירוקרטיים והרגולטוריים מול משרדי הממשלה וגופי הרגולציה, מתמחים בקידום והובלת פרויקטים תוך התגברות על אותם חסמים, ומוצאים פתרונות יצירתיים אשר יהיו מקובלים על היזמים והגורמים הרגולטוריים אשר יאפשרו את קידומו של המיזם בהקדם האפשרי.

זיהוי מוקדם (און-ליין) של חסמים בפרויקט (בחברות גדולות וארגונים ציבוריים אז כמובן זיהוי של חסמים במספר פרויקטים אשר מנוהלים במקביל) בין אם בשלב התכנון ובין אם בניהול הסדיר של הפרויקט יעשה את ההבדל בין פרויקט/ים מוצלח שככל הניראה יעמוד בלוחות הזמנים, תקציב ואיכות ביצוע שאליו שאפנו להגיע מלכתחילה.

מובאים מס' טיפים אשר יסייעו לכם לנהל סוגייה זו :

  • הגדר את הפרויקטים החשובים ביותר אשר מהווים העוגן המרכזי בניהול העסק ושעליהם חשובה לך בקרת ביצוע בשל הצורך לעמוד באילוצי זמן, תקציב ותכולות (עם השנים לומדים שלא הכל בוער או דחוף וכי יש צורך בהבחנה ברורה כדי להמעיט ברעשים שלא יאפשרו לנו לראות תמונה ברורה יותר).

  • במסגרת ניהול הפרויקט/ים נדרש מנגנון/ מכלול בניהולו והובלתו של "אינטגרטור" אשר יוזן ישירות במידע אותו מקבל ממנהלי הפרויקטים מהשטח, סיורי שטח ובקרות המבוצעים בפרויקטים, סיכומי סטטוס עיתיים ומפגישות עם ממשקים ולקוחות. חשוב מאוד בשלב זה לקבל את המידע הרלוונטי ביותר בנק' הזמן הנכונה, כדי שעיבוד המידע ותרגומו יהיו אקטואלים בציר קבלת ההחלטות של היזמים.

  • עיבוד המידע ותרגומו לסטטוס ביצוע במכלול הזמנים והתכולות ובכללם זיהוי החסמים נדרש להיות מנותח על ידי "אינטגרטור" אשר רואה היטב את התמונה הרחבה ויודע להוציא את המוץ מהתבן כדי לזהות חסמים ולהציע פתרונות בהתאם כדי לשחרר אילוצים מעכבי פרויקט.

  • בתום קבלת המידע, ניתוחו ועיבודו יש להקפיד להוציא דוחות מסודרים אשר אופן הצגתם יהיו מספיק חדים וברורים כדי שמקבלי ההחלטות יוכלו להבין מה סטטוס הפרויקט, מה הם החסמים שעומדים או עלולים לעמוד בדרכנו בעתיד הניראה לעין.

  • לא די בזיהוי החסמים, חשוב לא פחות למצא פתרונות לצורך הסרתם, יש שיאמרו שזה אך ורק  לפתחיהם של מקבלי ההחלטות/ היזמים אך סבור אני ש "אינגטרטור" טוב שרואה כל הזמן את התמונה הרחבה לצד הפרטים הקטנים, הוא איש המקצוע אשר מסוגל גם ללחוש לאוזנו של מקבל ההחלטה ובכך לסייע לו ברעיונות אשר יאפשרו את קידום הפרויקט בצורה האפקטיבית ביותר לאור האילוצים.

לסיכום, ככל שנקדים להפנים כי אין פרויקט שזורם במאת האחוזים כפי שרצינו, ככל שנקדים להבין שבלתי צפוי והבלתי מתוכנן יפקוד אותנו, ככל שנדאג לשים לעצמנו תמונת מצב אשר תסייע להביא לזיהוי מוקדם של החסמים ובכך להיערך מבעוד מועד לפתרונם, כך סבור אני שהפרויקט יזרום חלק יותר ויאפשר לנו לעמוד בלוז, תקציב ובאיכות הנדרשת.

16 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page