מנהל יקר, מוכר לך התרחיש שאתה עסוק בליבת הארגון וביום אחד בהיר נוחת עליך פרויקט מורכב נוסף על תפקידך?
לכולנו ברור כי תפקידו של מנהל הפרויקטים בפרויקטי בנייה/ תשתיות הוא תכנון ואספקת פרויקט הבנייה או התשתית במובן ההנדסי של המילה וכי לכל פרויקט יש התחלה ויש לו סוף.
אז נשאלת השאלה מהו מנהל פרויקטי צד לקוח ולמה כדאי שיהיה לך כזה כשיש כבר מנהל פרויקט שבונה את הפרויקט?
לא תמיד ברור כל כך מה עושה מנהל פרויקטי צד לקוח ומה הערך שהוא מביא לתכנון ואספקה של פרויקט.
על כן חשבתי לשתף אתכם בהרהורי ליבי, רק כדי שאוכל לעזור לכל אחד ממכם להבין מהו ניהול פרויקט בצד הלקוח.
המציאות בשטח היא שמרבית המנהלים "מתיימרים" להבין היטב, את ניהול הפרויקטים מנקודת מבטו של הקבלן וכי כולם "מזדהים" עם הקבלן ועם הפיקוח בהסתכלות חוקית וחוזית כמובן ומבינים מה סוכם בשלב המכרז לבנייה.
אבל מה שמנהלים לא מבינים זה שניהול הפרויקט מתחיל הרבה לפני התכנון ומסתיים הרבה אחרי מסירת הפרויקט על כל המשתמע מכך, על כן חשוב להבין את מהות הפרויקט ואת צרכי הלקוח וכי הם מתחברים ליום שאחרי, קרי לתפיסות התפעול של הארגון .
אז מי הוא מנהל פרויקטי צד לקוח?
מנהל פרויקטי צד לקוח לא אמור להיות מהנדס בתחום אותו מנהל, נהפוך הוא. עדיף שיבין את התחום אבל יתמקד בניהול המהנדסים כך שיהיה מנותק רגשית מההחלטה ההנדסית אבל יהיה מחובר חזק ליצירת אינטגרציה, תאום, מעורבות, ניהול ידע והערכת מצב נכונה דרך משקפי הלקוח והאינטרסים אותם עתיד לשרת הפרויקט .
מנהל פרויקטי צד לקוח יכול להשתלב בשלבים שונים בתכנון הפרויקט אך לעיתים קרובות עדיף שישולב מתחילת ייזום הרעיון בכדי ליצר את הערך האמיתי של חלום ומציאות וכדי לייצר רציפות בציר קבלת ההחלטות בטח בארגונים שבהם מנהלים מתחלפים כל הזמן ובכך לאפשר את החיבור בין החלום למציאות.
לדוגמה, ראינו במס' פרויקטים ממשלתיים ופרטיים, כי ברגע שאנחנו נכנסים לתכנון בשלבים המוקדמים ניתן היה להבין את ההשלכות של הזמן, העלות והאיכות בפירוט רב, דבר שאיפשר להבין את כדאיות הפרויקט ובעיקר איפשר למקבלי ההחלטות לקבל תמונת מצב מלאה – רק במצב זה נוכל להביא את הארגון לחלום בר השגה אשר בהכרח יהפוך למציאות.
コメント